top of page

NÄÄS SLOTT 2016

KLARA & ANDREAS

När: 10 September, en underbar, solig och varm sensommardag.
Förberedelselokal: Nääs Fabriker, där vi och många av gästerna övernattade vid bröllopet. Magiskt ställe.
Vigseln: Skallsjö kyrka i Floda.
Middag och fest: Nääs slott, i lokalen Vänhem.
Brudklänning: Klänning från By Malina.
Brudgummens kostym: Tiger of Sweden
Brudens smink och hår: Bästa frisörerna och make up artist från Studio Epic i Kungsbacka.
Ring: Evfa Attlin 

FRIERI & FÖRBEREDELSER

Efter ett underbart frieri sent en kväll på en tapasbar i Barcelona började våra förberedelser för den bästa dagen! Vi var ganska eniga om hur vi ville ha bröllopet; ett lantligt, lite bohemiskt men ändå klassiskt tema. Efter lite letande hittade vi lokalen Vänhem, vid Nääs slott som blev en perfekt lokal. Vi ville bjuda våra familjer, släkt och alla våra vänner, vilket resulterade i ett ganska stort bröllop med drygt 100 gäster. Prästen som vigde oss var riktigt härlig och vigseln var seriös och fin i kombination med mycket humor.

KLÄNNING & FRISYR

Jag visste att jag ville ha en ganska avslappnad stil och sådant jag trivs i och gillar i vanliga fall, fast det allra allra finaste. Klänningen köpte jag på By Malina i Stockholm. Dit åkte jag tillsammans med min bästa kompis efter flera provningar med tärnor och mamma som smakråd hemma i Göteborg. Klänningen var så fin och jag trivdes väldigt bra i den. På bröllopsdagen fixade två grymma tjejer från Epic Studio i Kungsbacka frisyrer och smink på både mig, mamma och tärnor. Superprofessionella och gulliga tjejer som också var väldigt härliga att hänga med en sådan stor dag som bröllopsdagen!

FOTOGRAF

Det är så roligt att kolla tillbaka på bilderna från bröllopsdagen nu i efterhand och därför är en grym fotograf superviktigt. När vi såg Nicoles bilder från tidigare fotograferingar kände vi direkt att bildspråket passade oss. Nicole var extremt duktig, såklart på att fotografera och på att fånga de härliga ögonblicken. Men även på de andra viktiga bitarna som att förstå oss och vad vi ville, på att kommunicera och informera inför bröllopet och fotograferingen och på att styra upp olika foton under dagen. Det var skönt att Nicole hjälpte till att styra med detta eftersom vi hade så mycket annat att tänka på under dagen. För oss var det viktigt att bilderna speglade oss och hur vi är, vi ville ha spontana bilder från ögonblick under dagen, och det lyckades Nicole verkligen fånga. Det kändes helt naturligt och lättsamt att ha henne vid vår sida under dagen och det gjorde att vi kunde slappna av och se naturliga ut på bilderna. Guld värt för två som inte är vana att fotograferas och inte vill se stela ut : )

7 FINA MINNEN OCH TANKAR FRÅN BRÖLLOPSHELGEN

1. Till dagen innan bröllopet hade vi bokat två hotellrum som vi hängde i var för sig med våra bästa kompisar och där vi vaknade upp på bröllopsdagen. Att vakna upp med sina bästa kompisar, käka god frukost och fixa i ordning sig fram till vi skulle ses var så härligt!

2. Första gången vi såg varandra som brud och brudgum, en väldigt speciell känsla och fint ögonblick. Så kul att den stunden fångades på bild.

3. När klockorna ringde, musiken började spela och dörrarna i kyrkan öppnades. Vi var båda nervösa men väldigt glada. Det var en helt magisk och obeskrivlig känsla.

4. När vi gick ut från kyrkan precis efter vigseln och våra familjer, släkt och alla vänner stod där och kastade ris och var glada!

5. Att vi valde att göra bröllopet till en hel bröllopshelg och inte bara en dag. Middag på fredagskvällen och gemensam brunch på söndag gjorde att det vi planerat så länge blev lite längre än bara en dag.

6. Att det kom många vänner, familj och släkt och hjälpte oss att dekorera lokalen på fredagen, det var en mysig och förväntansfull dag.

7. Mellan varmrätten och tårtan på bröllopsmiddagen tog Nicole initiativet att vi skulle ta några bilder när solen gick ner. De bilderna blev så fina och det var mysigt att få några minuter för oss själva mitt i alltihop.

Hela dagen är ett stort lyckorus. Middagen med alla fantastiska gäster med fina och roliga tal som sedan följdes av en grymt rolig fest. Vi kunde inte föreställa oss en bättre bröllopsdag!