top of page

NÄÄS SLOTT 2016

KLARA & ANDREAS

När: 10 September, en underbar, solig och varm sensommardag.
Förberedelselokal: Nääs Fabriker, där vi och många av gästerna övernattade vid bröllopet. Magiskt ställe.
Vigseln: Skallsjö kyrka i Floda.
Middag och fest: Nääs slott, i lokalen Vänhem.
Brudklänning: Klänning från By Malina.
Brudgummens kostym: Tiger of Sweden
Brudens smink och hår: Bästa frisörerna och make up artist från Studio Epic i Kungsbacka.
Ring: Evfa Attlin 

FRIERI & FÖRBEREDELSER

Efter ett underbart frieri sent en kväll på en tapasbar i Barcelona började våra förberedelser för den bästa dagen! Vi var ganska eniga om hur vi ville ha bröllopet; ett lantligt, lite bohemiskt men ändå klassiskt tema. Efter lite letande hittade vi lokalen Vänhem, vid Nääs slott som blev en perfekt lokal. Vi ville bjuda våra familjer, släkt och alla våra vänner, vilket resulterade i ett ganska stort bröllop med drygt 100 gäster. Prästen som vigde oss var riktigt härlig och vigseln var seriös och fin i kombination med mycket humor.

KLÄNNING & FRISYR

Jag visste att jag ville ha en ganska avslappnad stil och sådant jag trivs i och gillar i vanliga fall, fast det allra allra finaste. Klänningen köpte jag på By Malina i Stockholm. Dit åkte jag tillsammans med min bästa kompis efter flera provningar med tärnor och mamma som smakråd hemma i Göteborg. Klänningen var så fin och jag trivdes väldigt bra i den. På bröllopsdagen fixade två grymma tjejer från Epic Studio i Kungsbacka frisyrer och smink på både mig, mamma och tärnor. Superprofessionella och gulliga tjejer som också var väldigt härliga att hänga med en sådan stor dag som bröllopsdagen!

FOTOGRAF

Det är så roligt att kolla tillbaka på bilderna från bröllopsdagen nu i efterhand och därför är en grym fotograf superviktigt. När vi såg Nicoles bilder från tidigare fotograferingar kände vi direkt att bildspråket passade oss. Nicole var extremt duktig, såklart på att fotografera och på att fånga de härliga ögonblicken. Men även på de andra viktiga bitarna som att förstå oss och vad vi ville, på att kommunicera och informera inför bröllopet och fotograferingen och på att styra upp olika foton under dagen. Det var skönt att Nicole hjälpte till att styra med detta eftersom vi hade så mycket annat att tänka på under dagen. För oss var det viktigt att bilderna speglade oss och hur vi är, vi ville ha spontana bilder från ögonblick under dagen, och det lyckades Nicole verkligen fånga. Det kändes helt naturligt och lättsamt att ha henne vid vår sida under dagen och det gjorde att vi kunde slappna av och se naturliga ut på bilderna. Guld värt för två som inte är vana att fotograferas och inte vill se stela ut : )