VARBERG  2017

KAROLINA & FREDRIK

FÖRSTA MÖTET

 Vi träffades i Varberg en lördagskväll i december på Oscars 2002. Och ja, sedan den kvällen har det varit vi. Tänk om vi då hade vetat att vi  skulle gifta oss samma helg 15 år senare!

FÖRLOVNINGEN

Det fanns stora planer för förlovningen från Fredriks sida den 25 december 2011 men en envis influensa satte stopp för dessa. Istället blev jag överraskad med att Fredrik gick ner på knä hemma i köket när jag lagade mat. Blommor, ring och bubbel och inte ett öga torrt.

KAROLINA BERÄTTAR

Att det blev ett vinterbröllop var med facit i hand inte så konstigt, vi hade ju både träffats och förlovat oss på vintern och i december. Från första börja var det självklart för mig att min klänning skulle ha långa ärmar, helst i spets.  Vi hade inte lång tid på oss att planera bröllopet då vi bestämde oss i slutet på augusti för att gifta oss 2 december samma år. Jag gjorde ett första besök på Svans Bröllopsbutik i Kungsbacka bara för att börja någonstans, och där fann jag min drömklänning direkt.  Den satt perfekt och behövde bara läggas upp lite. Jag beställde sedan en kort grå/beige pälsjacka att ha på mig till och från bröllopet och vid fotograferingen. Hår och make gjorde Lizette på Tint Hair & Makeup. 

FREDRIK BERÄTTAR

Jag har alltid varit traditionalist när det kommer till tankar om bröllop. Allt från att man ska gifta sig året efter man förlovat sig till att det ska vara i en kyrka mm. Här lyckades vi inte riktigt. Det gick sex år emellan och i någon kyrka blev det inte heller. Jag kände att jag ville tänka lite utanför det klassiska svarta när det gällde klädseln. Det som annars alltid är stiligt och rätt! Jag ville hitta något coolt, kanske färgat eller roliga kontraster?! Det blev en hel det googlande innan jag till sist bestämde mig. Svart! Visst skulle jag ha svart kostym, väst, vit skjorta och en svart handknuten fluga. När jag köpte kostym tog jag hjälp av Mattias på Lolles i Varberg med mina tankar om vilken stil jag ville ha och där han sedan med säkerhet och känsla satte den helt rätt. Att flugan skulle vara handknuten fick jag bekänna färg för. Här spenderades många kvällar framför spegeln med Youtube för att bli vän med hur den skulle knytas. 

VIGSEL OCH DEKORATIONER

Vi gifte oss i växthuset på Svineriet vid Tången och vi hade även bröllopsfesten i deras festlokal. Bara stora glaspartier skiljer lokalerna åt. Vi räknade med att det skulle vara iskallt ute, regn och snålblåst, kanske till och med snö. Då var det skönt att allt hölls under samma tak! Vi hade väldigt god hjälp av Ulf och Sofia som äger gården med att planera från början till slut. De duktiga kockarna från Majas vid havet satte en perfekt meny som passade årstiden och våra önskemål.

Vårt tema var vintrigt! Vi dekorerade växthuset med granar, granris massor av ljusslingor och ännu mer levande ljus. Utanför brann eldkorgar och en stor gran hade placerats vid entrén.  På bänkarna där gästerna satt under vigseln lades det ut fårfällar. Pricken över i:et var den äkta mattan som rullades ut i mittgången precis innan vigseln. I festlokalen hade vi mängder av vita hyacinter, aprikosfärgade amaryllis, eukalyptus, granris och självklart levande ljus i varje liten vrå. Gott om ljusslingor även här inne.

FOTOGRAFEN

För vår del var det viktigt att känna oss bekväma och ha roligt under fotograferingen. Vi ville ha spontana och livfulla bilder. Vår vigsel började inte innan 16:30 så vi fotade på eftermiddagen. Nicole fick fria händer att planera dagen och även platser att fota på. Vi valde att ha med Nicole i fem + en timme och är jättenöjda med det. Hon fotade när jag och mina vänner gjorde oss i ordning på salong Tint Hair & Makeup, på olika platser utomhus med våra två barn och i växthuset där vi senare skulle gifta oss, alla gäster vid ankomst, vigseln och under början av kvällens middag. Här blev vi lite sena men Nicole var flexibel och stannade en timma till. Det är vi otroligt tacksamma för! Med facit i hand kunde vi inte valt en bättre fotograf. Hon älskar verkligen sitt jobb och det märks!

TIPS TILL ANDRA SOM PLANERAR SITT BRÖLLOP

Sätt upp små kortsiktiga mål hela vägen fram till bröllopet. Det underlättar och det är skönt att kunna bocka av saker under tidens gång.  Det gjorde att vi kunde njuta desto mer när den stora dagen närmade sig. Vi gjorde vårt bröllop precis så som vi ville ha det. Lägg undan tankarna om vad alla andra ska tycka.

Njut av dagen och av varandra, våga släpp allt runt omkring. Det löser sig!

BÄSTA MINNET FRÅN DAGEN

Det blev verkligen den dag och fest som vi hade hoppats på. Engagemanget från alla som var där och all glädje som sprudlade ur dem till sent inpå natten. Men det som verkligen slog mig (brudgummen) med häpnad var när Karolina annonserades upp som nästa talare. Hon gick upp och rev av en omskriven variant av ”En sån karl” skriven av Lill Lindfors. Just då kunde jag inte förstå vad hon gjorde. Jag bara stod rakt upp och ner med världens leende och bara njöt av alla de roliga och träffande fraser hon fått till.