KUNGÄLV  2017

LISA & ERIK 

FÖRSTA MÖTET

 Sommaren 2015 möttes våra blickar för första gången. Jag (bruden) tyckte Erik var den snyggaste killen jag sett. Vi träffades flera gånger under sommaren men jag vägrade inse att jag tyckte om honom. ”Äsch, han är bara snygg” svarade jag när mina vänner undrade hur det egentligen låg till mellan oss. När jag väl insett att jag gillade Erik lite mer än en som en vän, gick vi på en dejt. Dejten avslutades högst upp på ett berg i Kungälv med fantastiskt utsikt. Ett år senare gick Erik ner på knä på samma utsiktsberg och frågade om jag ville gifta mig med honom. 

LISA BERÄTTAR

Jag provade många klänningar innan jag bestämde mig, men till slut hittade jag en som kändes rätt. En ”enkel” spetsklänning från Ivory and grace i Göteborg. Jag valde snabbt ut smycken (från lily and rose) och ett par gammeldagsrosa pumps. En vän till mig fixade frisyren. Tyvärr hade lockarna blåst ut av de kraftiga vindarna redan innan vi kom till fotograferingen. Jag ringde min vän som fick locka mitt hår igen i foajén i kyrkan precis innan kyrkklockan ringde för vigsel. Haha.. Det kommer jag inte glömma.

ERIK BERÄTTAR

Jag hade bestämt mig för att skaffa en mörkblå kostym och bruna läderskor. Vi fick mycket god hjälp av Johans Högtiderskläder i Göteborg som gav mig tips och råd kring klädseln. Jag minns att jag också gärna ville ha manschettknappar. 2 dagar innan vigseln hade jag en klipptid. När Lisa hörde att det var så nära inpå så blev hon nervös. Som tur var gick de bra. 

FOTOGRAFEN

Vi hade från början valt en annan fotograf, men hade från en bröllopsmässa i Göteborg haft ögonen på Nicole. Varför valde vi inte henne? Tänkte vi då. En kort tid senare ringde vår bokade bröllopsfotograf och sa att hon fått förhinder på vårt datum och inte längre kunde fota oss. Direkt hörde vi av oss till Nicole och bokade henne. Det var som att det var menat att vi skulle ha henne! Det var Nicoles ljusa och glädjefyllda foton som vi lockades av! Vi hade så gärna velat ha en heldag med Nicole men då vi inte hade så stor budget hade vi nog tagit samma beslut idag igen att ha 3 timmar med henne. Det bästa var att vi hann med att fota på så många olika platser och att vi fick så många bilder trots att det bara var 3 timmar!! 

VIGSEL OCH FEST

Vi gifte oss den 17 juni 2017 i Kungälvs kyrka. Det är en vacker välbevarad gammal träkyrka som är byggd som ett kors. Vigseln blev väldigt personlig och känslosam då det var Lisas svåger som vigde oss. Det var vänner och familj till oss som sjöng och spelade. Att hitta en festlokal som passade oss var nog de svåraste. Lokalen skulle rymma 120 gäster och inte vara för dyr! Mycket av det vi tittade på var antingen för litet eller helt utanför vår budget. Då vi inte ville skala ner på antalet gäster landade vi till slut i Pingstkyrkan i Kungälv där vi båda två är med. Det är en lokal med vita väggar, högt i tak och stora fönster. Eftersom hyran var billig kunde vi lägga en större summa på dekorationer vilket var fantastiskt roligt. Vi gjorde många saker själva och fick mycket hjälp av vänner och familj. Bland annat pyntade vi över 150 glasburkar med juteväv och spets som blev till både vaser och ljusstakar. Temat på vårt bröllop var vintage och lantligt (som många andra bröllop 2017)… haha. 

TIPS TILL ANDRA SOM PLANERAR SITT BRÖLLOP

Det är ert bröllop! Ingen annans. Det är ni som bestämmer och om någon annan har gjort samma sak innan, vad spelar det för roll? Det viktiga är att ni får det som ni vill ha det! Släpp de perfekta ”pinterest-förväntningarna” och njut av dagen som herr & fru!

BÄSTA MINNET FRÅN DAGEN

Bruden: Vad ska man välja? Hela dagen var helt fantastisk! Ett särskilt minne är från när vigseln var över och våra gäster tog emot oss i en park utanför festlokalen. De formade en tunnel som vi gick igenom. Solen strålade mot oss, musiken dunkade i bakgrunden och våra vänner jublade, blåste i visselpipor och blåste serpentiner mot oss!

Brudgummen: Det finns många fina ögonblick från dagen men jag får nog säga att en av de roligaste sakerna var att se alla tal, sånger och spex som gästerna framförde.