ÄSTAD VINGÅRD  2017

LINDA & JOHANNES

FÖRSTA MÖTET

Det var en varm sommarkväll på Rhodos gamla gator. Det var helt fullt i restaurangen. Linda och hennes vän Josefin hade blivit lovade ett bord framför Sveriges fotbollsmatch som skulle visas. Servitören hade glömt detta och bad om ursäkt, men sa att det fanns två lediga stolar vid ett bord kvar. Bordet där Johannes och hans vän Fredrik satt. Linda och Josefin satte sig lite ursäktande ner vid bordet, och sa "vi ska bara kolla fotbollen, som vi blivit lovade". Fotbollsmatchen glömdes av, och istället blev det skratt och långa samtal om allt och ingenting. Det sa klick! Linda ville såklart spela svårfångad, så det blev en intensiv jakt i 7 långa månader för Johannes, innan han fick henne på fall, men egentligen fick han henne på fall redan första kvällen.

FÖRLOVNINGEN

Vi hade bestämt oss för en roadtrip i Italien. (Venedig- Rimini- San Marino- Florens- Cinque Terre – Valpolicella).

Jag hade lite på känn att det är nu det kommer att ske, eftersom jag är så nyfiken, var jag bara tvungen att kolla igenom resväskan för att se om det fanns en ring nerpackad. Jag hittade ingen, och tänkte lite smått besviken ”okej, då kommer det inte ske på denna resa, då behöver jag inte gå och tänka och bli nervös över det”. Efter att vi varit på Cinque Terre (dem fem små byarna) så åkte vi till Valpolicella för att åka omkring på olika vingårdar. Johannes hade som förslag att vi skulle lyxa till det på den sista vingården, sagt och gjort. Vi åkte till en helt magisk vingård, där vi blev uppassade som en kung och drottning, där alla i personalen visste vad vi hette (kanske fanns en anledning till det, förstod jag i efterhand).

 

Kvällen kom, vi fixade oss i ordning i vår lyxiga svit, vi beställde upp en rosé, och skulle snart gå ner till restaurangen. Johannes föreslog att vi skulle gå en liten promenad innan vi skulle ner till restaurangen. Dom hade nämligen en liten romantisk park man kunde promenera i, så det gjorde vi.

Väl nere vid den vackra parken så fanns det en liten paviljong, men vita lakan hängandes, dock var dem vita lakanen igendragna. Johannes började gå fram mot paviljongen, och jag blev helt hysterisk och började ropa på han lite viskande ”nej, nej gå inte dit, det kanske är någon som ska gifta sig som är där inne!” Johannes började skratta, och jag fortsatte men gick efter, ”nej vad pinsamt om någon är där”. I samma ögonblick så tog Johannes tag i en av rosetterna som var knutna för att hålla draperierna stängda, och drog till så att man kunde kolla in, han två steg in och kollade på mig.

Nu fattade jag, det ända som gick i mitt huvud var ”det är nu det händer, det är nu det händer”. Jag stod bara helt chockad och kollade in i den magiska paviljongen, det stod en pampig bukett av stora röda rosor på golvet, rosenblad strödda över golvet, det fanns två fåtöljer och ett bord mitt emot varandra med snittar och vinglas framdukat, en Champange stod på kylning i en hållare och draperierna rörde sig efter små vindpustar, det var så vackert!

Han gick ner på knä, tog fram en sin snusdosa, öppnade och tog fram världens finaste ring, och frågade om jag ville gifta mig med honom. Jag kastade mig över honom och kunde inte hålla tillbaka lyckotårarna. När vi sedan satte oss för att dricka lite bubbel kom jag på att jag inte svarat på hans fråga, men det var klart jag sa JA!

 

Vi blev sena till middagen, men när vi öppnade dörrarna stod dem och väntade på oss. Två män bugade och sa ”Welcome mr and mrs Eriksson”. Nu var vi höga på livet!

Menyn hette ”First love”, det var en niorätters meny som väntade och lika många olika viner, ni kan ju bara tänka er hur det slutade.

KLÄDER

Johannes ville ha en mörkblå kostym och bruna skor och brunt skärp.

Linda kollade på alla möjliga klänningar och tillslut hittade hon den rätta, ” Jag hade varit iväg på flera ställen med mina tärnor, och även varit iväg med min mamma, men ingen kändes rätt. Tillslut sprang jag iväg på en lunchrast helt själv och provade en jag hade spanat in, och jag kände med en gång att det var denna som jag skulle ha”.

TEMA OCH DEKORATIONER

Vi ville inspireras lite av det romantiska från Italien och det rustika från en lantlig gård på vårt bröllop. Vi hittade Ästad Vingård som var precis vad vi letade efter. Mysig miljö, lantligt, rustigt och vingården knöt ihop den sista touchen från Italien. Middags lokalen var en gammal lada som är renoverad, som är ljus, men har kvar bjälkarna i taket och även några ljusa skynken som hängde i taket längst väggarna. Festlokalen, var en nybyggd vinlokal, som också är rustig men med lyxigare känsla.

Dekoren gjorde vi själva. Dekorerade barnburkar som små vaser och ljuslyktor, och träskivor som bordsdekoren stod på. Vi gjorde skyltar av gamla pallar som vi hade både i kyrkan och olika ställen på Ästad vingård, blommor och grönt i takbjälkar, vi sydde små minisäckar med mint godisar i och skrev ”Mint to be”, namnskyltar mm.

VIGSEL

Det finns många små kyrkor runt om Ästad Vingård. Men vi föll mest för Köinge kyrka, eftersom det hade fint ljusinsläpp vid altaret och hade en fin alé på utsidan.

FOTOGRAFEN

Vi visste exakt vad vi var ute efter för fotograf. Vi ville ha en fotograf som tog fram lekfullheten och känslorna, som vi kunde spexa med och även känna oss avslappnade och bekväma med. Så valet var inte särskilt svårt, Nicole är en mästare på detta. Hon är även en gammal vän till Linda, och Linda har alltid tänk att ”den dagen jag gifter mig ska Nicole vara fotograf, utan tvekan”.

BÄSTA MINNET FRÅN DAGEN

Allt var bäst, hela dagen var bäst, vi vill spola tillbaka och göra om den igen!

 

Det starkaste minnet är när vi ska gå in i kyrkan, det var super nervöst och verkligen så pampigt. Precis innan dörrarna slog upp, tittade vi på varandra och log, vi sa inget, och när dörrarna slog upp höll vi varandra hårt i handen och vår låt ”Perfect” spelades på pianot, och alla tittade på oss. Det pirrar fortfarande i kroppen när man tänker tillbaka på det.

 

Men sedan var middagen över alla förväntningar. Alla otroligt fina och roliga tal, allt spex, alla känslor som bubblade och all glädje, det finns inga ord som kan beskriva det. Alla bjöd till och atmosfären var helt obeskrivligt underbar. Detta var bara början till vilken fest det blev, vilken stämning, vilken energi, alla var helt galna på dansgolvet, det tog aldrig slut!

 

Hela dagen är en dimma av lyckorus och kärlek. Vi minns att det var så mycket kärlek att vi inte ens kunde ta in allt, det var en magisk dag vi alltid kommer att minnas.