VARBERG  2015

ANGELICA & MARCUS

BÖRJAN PÅ VÅR HISTORIA

När vi efter förlovningen började diskutera vad vi ville ha för typ av bröllop, kom vi fram till att vi ville ha ett somrigt och personligt bröllop och valde därför att färgerna på blommor och papper skulle gå i grönt/vitt och att det skulle vara ett kyrkbröllop med en enkel festlokal, så vi kunde duka och ”piffa” själva (jag älskar eventplanering).

ANGELICA

Vi träffades hos gemensamma vänner på en skolavslutning 2003 och blev vänner men det var först midsommarafton 2008 det sa klick och vi började dejta.

Marcus friade på min födelsedag 2014 genom att ta med mig på frukost till vår favoritplats uppe på fästningen, efter frukosten gick han ner på knä med kallbadhuset och havet som bakgrund.

MARCUS

Jag fick lita på Angelicas omdöme då jag inte såg hennes klänning innan bröllopsdagen men vi valde mellan frack och smoking. Då jag inte ägde någon smoking och jag inte har så stor användning av en så hyrde jag den på Festgarderoben samt skor och manschettknappar som passade till.

VIGSEL

Vi gifte oss i Träslövs kyrka, Varberg, den 1 augusti 2015. Ingången till kyrkan dekorerades med björkar och i fönstren hade vi hjärtan som Marcus pappa klädde i murgröna. Blommorna i altargången fick vi komma överens med brudparet som gifte sig innan oss så att det passade båda paren så det ordnade dom. Prästen såg till att blommorna på altaret matchade vårt grön/vita tema. 

TEMA DEKORATIONER

Vårt tema var somrigt och personligt, därför hade bruden rosa blommor i buketten till minne av sin mormor, samt en ring hon ärvt av henne, råbandsknop av snöre runt servetterna (Marcus är gammal scout), placeringskort med foton på gästerna (vi har fotat mycket genom åren så vi la stort arbete på att göra placeringskort med foto och namn på alla våra gäster för en personlig känsla), tårtan var med smak av brudens favoritglass sedan hon var barnsben, fotobås med egengjorda ramar. Vi gjorde alla trycksaker själva såsom inbjudan, vigselhäfte och festhäften där vi skrev lite om varje gäst.

FOTOGRAFEN

Vi ville ha ljusa, lättsamma och somriga bilder varav några bilder var traditionella och några mer tagna ur stunden, samt bilder på dem som ville föreviga dagen tillsammans med oss.
Då Nicole fotat oss tidigare föll det naturligt att det blev hon, då det kan underlätta att ha någon som kan locka en till skratt, speciellt eftersom vi båda är mer bekväma bakom kameran än framför. Hade vi gift oss igen hade vi velat fota lite mer även efter vigseln när alla nerverna släppt.

TIPS TILL ANDRA SOM PLANERAR SITT BRÖLLOP

Försök att få klart alla måsten två dagar innan bröllopet så ni kan vila dagen innan bröllopet och samla energi, för en bröllopsdag börjar tidigt och slutar sent. Skippa trender och gå på vad ni gillar, det är er dag och det är bara en gång, dock betyder det inte att allt måste vara perfekt det blir bra ändå, huvudsaken är att ni har kul och att man får en fin dag att minnas. Lägg krutet på underhållningen och fotograf, det är det som kommer göra det minnesvärt i slutänden. 

BÄSTA MINNET FRÅN DAGEN

Vi har så många men framförallt all kärlek och värme, det är en så häftig känsla att känna att alla är där för att fira er kärlek! Fotostunden innan kyrkan, nerverna i kyrkan och alla fina tal och låten som våra vänner skrivit personligen till oss och framförde på festen! Men framför allt brudens farmors leende, hon var med ända till festens avslut trots att hon var 83 år. 

LEVERANTÖRER

Förberedelseplats: Bruden hos frisören då hon även sminkade sig där & brudgummen hemma ihop med sin marskalk.  

Kyrka: Träslövs kyrka.

Solist: Kärleksvisan framförd av Rebecca Lennartsson.

Festlokal: Träslövsgården.
Musiker: Bandet ”Under Cover” stod för dans och underhållningsmusik.

Klänning: Köptes på Veras brud & fest. Tärnans klänning var av märket Ida Sjöstedt.

Smoking: Hyrd på Festgarderoben.

Ringar: Förlovningsringarna är från Victorins & brudens vigselring från Gunnars guldsmed.

Skor: Brudgummen hyrde från festgarderoben & bruden bar sina älsklings-joggingskor, förutom i kyrkan då hon hade klackskor från Sko Boo.

Brudens hår: gjordes av hennes syster då hon var frisör vid tidpunkten.
Brudens smink: Marie på Salong Agaton.

Naglar: Gelcolor på Klinik Skönhet.

Smycken: Bruden bar ärvda smycken från sin mormor & örhängen av märket Isabella Lövengrip. Brudgummen bar en klocka av märket Armani & lånade manschettknappar.

Florist: Anna på Norrgatans blommor.

Mat: Caterad av Skogens Hus.

Dryck: Systembolaget (väldigt smidigt att kunna lämna tillbaks det som inte är öppnat).

Tårta: Ica Kvantum.

Trycksaker: Vi skrev ut (laserskrivare) & skar/vek allt själva hemma förutom tackkorten som vi beställde på nätet.

Dekorationer: Gjorde vi själva (inbjudan, fotobås, placeringskort, festhäfte, vigselhäfte osv.).

Övernattning för brudparet: Varbergs Stadshotell (vi lånade ut huset till familjemedlemmar).